miercuri, 3 decembrie 2014

Ghiveci de legume

Un ghiveci de legume, fierbinte, cu muraturi, merge de minune in acest sezon! Asa ca, nu va tin prea mult de vorba si va poftesc la masa!

Ingrediente:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 ardei galbeni
  • 1 ardei kapia
  • 2 cepe verzi
  • 150 gr pastai galbene congelate
  • 15 rosii cherry (eu am avut congelate)
  • 2 linguri sos de legume
  • 5 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
Mod de preparare:
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele.
Ardeii ii spalam, ii curatam de cotor, seminte si ii taiem bucati potrivite.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastaile le rupem bucati potrivite.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.
Adaugam si ardeii pentru 2-3 minute, apoi pastaile si apa cat sa le acopere.
Punem si ceapa verde, condimentam cu sare, piper, acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit.

Cand ghiveciul a scazut pe jumatate, dam drumul rosiilor cherry, sosulde legume si busuiocul uscat.
Amestecam, lasam sa fiarba tot acoperit pana legumele sunt bine patrunse si zeama bine scazuta.
Spre final incorporam pasta de tomate si mai lasam 1 minut pe foc.
Tragem cratita deoparte, presaram mararul verde, tocat marunt, amestecam si mai lasam sa stea acoperit totul 5 minute.

Se serveste cald!