joi, 8 octombrie 2020

Paste cu sunca si sos alb

 Daca cu ani in urma nu prea iubeam pastele si le pregateam o data la cateva luni, acum pot sa zic ca am devenit o mare fana a lor, in special a celor cu sos alb. Cand nu am timp sau chef sa pregatesc ceva mai complicat, ma rezum la genul acesta de paste. Sunt foarte gustoase si ne place sa le servim calde, unii cu surplus de parmezam, cu verdeata deasupra sau cu un strop de dulceata de ardei iuti. O sa vedeti ca se fac tare simplu si poate puneti si voi reteta in practica.

Ingrediente:

  • 200 gr smantana pentru gatit
  • 100 gr crema de branza
  • 3 linguri parmezan ras
  • 5-6 felii muschi file/sunca (de porc, pasare, curcan)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 300 gr penne (sau alte paste)
Mod de preparare:
Intr-o oala puneti apa cu sare, o transferati pe foc.
Cand apa clocoteste, adaugati pastele si le fierbeti la foc potrivit.
Incercati una si cand sunt gata, le scurgeti de apa.
Sunca o taiati cubulete.
Usturoiul il curatati, il taiati pe jumatate.
Puneti o tigaie pe foc, adaugati uleiul, usturoiul si sunca.
Amestecati, lasati la foc mic, pana se rumeneste usor sunca.
Scoateti usturoiul.
Adaugati smantana si crema de branza, amestecati pana crema de branza este complet dizolvata.
Presarati sare, piper si oregano, apoi puneti si parmezanul.
Amestecati usor, pana parmezanul este topit si sosul devine mogen.
Adaugati pastele, le invartiti si mai lasati 1-2 minute pastele pe foc, focul sa fie dat la mic.
Trageti tigaia de pe foc cand sunt gata.
Se servesc calde!
Pofta buna!