sâmbătă, 27 octombrie 2012

Piept de pui in sos alb

 Simplu si bun, cam asa consider eu ca este acest fel de mancare!

Ingrediente:
  • 1/2 piept de pui dezosat mai mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura mascarpone ( sau alta crema de branza)
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 1 varf lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati porivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam de coaja, il spalam si il taiem rondele.
Intr-o cratita de ceramica punem si rumenim puiul pe toate partile (daca folositi alta cratita putin putin ulei).
Adaugam 1 cana si 1/2 cu apa, iar cand incepe sa fiarba spumam daca este nevoie.
Punem ceapa si morcovul, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, iar daca mai este nevoie de apa mai adaugam putina dar fierbinte.
Faina o desfacem in putina apa.
Cand puiul si legumele sunt bine patrunse, dam focul mai mic si printr-o strecuratoare dam drumul la amestecul cu faina si invartim sa nu faca cocoloase.Va iesi un sos foarte subtire, daca doriti sa fie mai gros puneti mai multa faina.
Condimentam cu sare, piper si punem busuiocul uscat.
Curatam usturoiulm il pisam si ii dam drumul in cratita.
La final incorporam smantana, mascarponele si mai dam 2-3 clocote, nu mai mult.
Tragem de pe foc si presuram patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna va doresc!