vineri, 23 septembrie 2022

Gustari cu hribi si oua

 
Anul aceasta piata inunda de hribi, s-au facut multi si cei care ii consuma se aprovizioneaza pentru la iarna. Cum am facut si noi aprovizionarea, am pastrat cativa sa fac la micul-dejun cate o gustare savuroasa. Cu cateva ingrediente, ne-am bucurat de o masa delicioasa, chiar daca ploaia ne batea in geam si ne venea sa ne bagam inapoi in pat sub o patura calda. Se fac atat, atat de usor!

Ingrediente:

  • 7 hribi proaspeti potriviti
  • 1 catel mare de usturoi
  • 4 rosii uscate
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 2 oua
  • 2 felii mari de paine
  • 1 lingura parmezan ras
Mod de preparare:
Curatati hribii si ii spalati bine. 
Ii taiati felii potrivite.
Usturoiul il curatati si il taiati pe jumatate.
Rosiile uscate le taiati bucatele mici.
Puneti o tigaie pe aragaz, turnati uleiul de masline.
Adaugati usturoiul si hribii, ii sotati la foc potrivit cam doua minute.
Presarati sare, piper, cimbru uscat si puneti cateva linguri de apa calda.
Lasati sa scada la foc potrivit, amestecati din cand in cand.
Cand lichidul a scazut, adaugati rosiile uscate, amestecati inca un minut.
Trageti tigaia de pe foc, scoateti usturoiul.
Ouale le puneti la fiert si le fierbeti 3 minute si 50 de secunde.
Le curatati de coaja.
Feliile de paine le prajiti pe ambele parti.
Peste fiecare felie puneti amestec de hribi cu rosii, iar deasupra cate un ou fiert, taiat pe jumatate.
Presarati parmezanul ras.
Daca le doriti de post, renuntati la ou si la parmezan!
Serviti imediat, pentru ca este un deliciu!
Pofta buna!