marți, 27 ianuarie 2015

Mic dejun cu oua si mozzarella

La ultima tarta sarata ce am pregatit-o imi ramasese putin aluat..Ma gandeam sa fac repede doua turte, dar mi-a trecut mai repejor prin minte ideea acestui mic dejun...Ce pot sa zic, simplu, rapid si tare bun a mai fost, dupa spusele alor mei. Asa ca, daca vreodata va ramane putin aluat, va propun sa faceti aceasta reteta.

Ingrediente:
  • putin aluat (reteta aluat aici)
  • 2 felii mozzarella
  • 2 oua
  • 1 cub mic de unt
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • 1 lingura sos de legume (reteta aici)
Mod de preparare:
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire.
Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat.
O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume.
Mozzarella o taiem fasii, o asezam in vas, iar peste, spargem ouale si le dam drumul incet.
Le presaram cu sare, piper si putin marar uscat.

Dam vasul in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita si lasam pana preparatul se rumeneste usor deasupra. Cam 25-30 de minute dureaza coacerea sa.
Cand este gata, scoatem din cuptor si lasam putin la racorit.
Se serveste cald fie cu o salata, fie cu iaurt cum au preferat ai mei.
Sa aveti pofta!