sâmbătă, 21 aprilie 2012

Fursecuri cu ciocolata de post

Este o reteta de pe blogul Laurei Sava..Se consuma foarte repede , ca sunt delicioase! I-am pregatit inainte sa se termine postul Pastelui si ne-au incantat!

Ingrediente:
  • 200 gr margarina la pachet
  • 250 gr zahar
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 60 gr nuci
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 300 gr faina
  •  1 esenta vanilie
  • coaja de lamaie rasa
Mod de preparare: 
Amestecam intr-un bol margarina cu zaharul cu o paleta, cat sa se topeasca putin cristalele de zahar.
Adaugam esenta si coaja rasa de lamaie.
Incorporam faina si bicarbonatul.
Nucile le maruntim si le punem in bol.
Ciocolata o taiem cubulete mici si o amestecam bine in compozitia de mai sus.
Compozitia obtinuta o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru circa 20 de minute.
Tapetam o tava cu hartie de copt.
Rupem bucatele de aluat, formam bilute si le punem in tava, cu putina distanta intre ele.

Le bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Le coacem intre 10-15 minute, nu mai mult ca se rumenesc prea tare si devin prea crocanti.
Cand sunt gata ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.

Ii pastram intr-o cutie.

Sursa de inspiratie