luni, 15 octombrie 2018

Prajitura cu mere si branza

O prajittura delicioasa atat pentru iubitorii de mere cat si pentru cei de branza. O combinatie super reusita, aromata, iar stratul crocant de deasupra completeaza perfect totul! Cand aveti ocazia si chef de o prajitura, sa o incercati si voi!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 130 gr unt
  • 110 gr indulcitor pulbere
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 220 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite vanilie
  • 350 gr mere curatate si taiate cubulete
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa amestec pentru turta dulce
Pentru crema de branza:
  • 400 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • 2 lingurite vanilie
Pentru partea crocanta:
  • 70 gr unt
  • 70 gr indulcitor
  • 70 gr faina
  • 2 linguri musli cu fructe
  • 1 lingura stafide
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita amestec pentru turta dulce
Mod de preparare:
Blatul:
Untul de la temperatura camerei, il mixati cu ouale si indulcitorul.
Adaugati uleiul si vanilia.
Faina o amestecati cu praful de copt, bicarbonatul, amestecul pentru turta dulce.
Puneti amestecul uscat peste compozitia de mai sus, treptat si mixati usor.
Merele cubulete le amestecati cu zeama de lamaie, apoi le puneti peste aluat.
Invartiti cu o paleta.

Tapetati cu hartie de copt, o tava de 23/23 cm.
Rasturnati aluatul cu mere, nivelati.
Crema de branza:
Mixati branza cu oul si indulcitorul.
La final adaugati vanilia si faina.

Puneti branza peste blat, o nivelati.
Partea crocanta:
Intr-un vas amestecati untul rece cu indulcitorul, faina, praful de copt si amestecul pentru turta dulce, pana obtineti o consistenta nisipoasa.
La final incorporati stafidele si musli.

Acest amestec crocant il puneti peste branza, cu o lingura, din loc in loc, sa acoperiti aproximativ in totalitate toata suprafata prajiturii.

Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade.
Lasati prajitura lac opt cam 40 de minute.

Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati putin sa se racoreasca, inainte sa serviti.
Cat este calduta, o acoperiti cu folie alimentara pentru a nu se intari prea tare, partea de deasupra.
Sa aveti pofta!