miercuri, 9 august 2017

Inghetata de cafea

Inghetata de cafea este una din inghetatele care m-a cucerit cel mai mult! Este the best! 💕

Ingrediente:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte condensat (din cel lichid, de la Lidl)
  • 50 gr crema de branza
  • 4 lingurite ness pulbere
  • 70 gr ciocolata neagra
  • 5 biscuiti oreo
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat cu pastai de vanilie
  • cosulete din napolitana pentru servit
Mod de prepare:
Topiti ciocolata pe baie de aburi, apoi o lasati sa se tempereze putin.
Smanatana pentru frisca rece, o mixati putin, dar nu de tot.
Adaugati zaharul vanilat, zaharul pudra, ness-ul, crema de branza si mixati pana compozitia devine spumoasa.
Incorporati laptele condensat, ciocolata topita si le amestecati bine.
Biscuitii oreo ii rupeti bucatele, ii adaugati in compozitia de mai sus.

Amestecati totul cu o spatula.
Intr-o caserola turnati compozitia obtinuta, o nivelati si acoperiti caserola.
O dati la congelator peste noapte sau macar 5-6 ore.
O scoateti din congelator cu 10-15 minute inainte sa o mancati.
Se serveste in cosulete de napolinata.
Pofta buna!
PS: Inghetata aceasta nu este foarte dulce. Daca va place mai dulce, mai adaugati zahar pudra.