vineri, 13 iulie 2012

Eclere cu crema de ciocolata

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 375 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 5 oua
  • 185 gr faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
Pentru crema:
  • 550 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 lingura cacao
  • 1/2 cana zahar
  • 3 galbenusuri
  • 70 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-o cratita punem apa si uleiul.
Le punem pe foc, iar cand da in clocot turnam toata faina.
Cu o lingura de lemn amestecam energic pana incorporam toata faina.
Lasam sa se racoreasca putin, apoi incorporam ouale, rand pe rand si nu toate deodata.
La urma punem si extractul de vanilie.
Intr-o tava asezam hartie de copt.
Intr-un sprit punem aluat si facem forme de ecler in tava.

Cand terminam de format cojile de ecler, dam tava in cuptorul incins.
Primele 10 minute le lasam la o temperatura putin mai mare, apoi reglam o temperatura potrivita si le mai lasam cam 25 de minute (ne uitam sa aiba o culoare usor aurie ).
Le scoatem cand sunt gata si le lasam la racorit.

Crema:
Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam faina, cacaoa si cateva linguri de lapte si le incorporam.
Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.
Cand laptele da in clocot il tragem de pe foc, turnam amestecul de cacao pregatit mai sus si dam iar pe foc, timp in care invartim mereu sa nu se prinda de cratita.
Cand a ajuns la consistenta unei budinci o luam de tot de pe flacara aragazului.
Ciocolata o taiem cubulete mici si o adaugam in crema fierbinte.
Mai punem extractul de vanilie, untul si invartim bine.
Acoperim cu o folie si o lasam sa se racoreasca, apoi punem si coaja rasa de portocala.
Taiem cojile de ecler in doua, dar nu de tot, pe o laterala le lasam netaiate.
Cu ajutorul unui sprit le umplem cu crema.
Le presaram cu zahar pudra, apoi le dam la rece (puteti opta sa le ornati cu ciocolata, cu glazura sau ce mai doriti).
Le dam putin la rece, apoi servim.
Sa aveti pofta!