sâmbătă, 2 martie 2024

Negresa cu oreo

Aveti pofta de o negresa rapida si super buna? Incercati aceasta reteta, o sa va placa mult! Cativa biscuiti oreo au facut sa fie super delicioasa prajitura! Daca tot se apropie luna martie, o puteti pregati, portiona si oferi in dar mamelor, femeilor dragi din viata voastra, prietenelor, colegelor! Nu e nimic sofisticat, dar este prea buna, sincer va spun!

Ingrediente:
  • 3 oua mari
  • 120 gr zahar brut
  • 120 gr unt de la temperatura camerei
  • 30 ml ulei
  • 70 ml lapte
  • 60 gr cacao
  • 180 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 100 gr mini oreo (puteti folosi si oreo normali si ii rupeti bucatele)
Mod de preparare:
Mixati untul cu zaharul brut si un praf de sare, pana devine spuma.
Adaugati cate un ou, mixati dupa fiecare, pana este bine incorporat.
Adaugati laptele, uleiul si esenta.
Cerneti faina cu praful de copt si cacaoa.
Incepeti si le incorporati in compotzitia de mai sus, in doua transe, mixand usor.

La final puneti jumatate din mini oreo, amestecati cu o paleta de silicon.
Tapetati cu hartie de copt o tava rounda de 26 cm. Daca doriti sa va iese mai inalta prajitura, folositi o tava mai mica.
Turnati compozitia si o nivelati.
Deasupra, asezati restul de oreo din loc in loc, intregi, dar si bucatele.

Introduceti negresa in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 30-35 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea si daca este gata, o scoateti din cuptor.

O lasati sa se raceasca, o portionati si serviti.
Pofta buna!