luni, 15 august 2016

Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt

Iubesc puiul crocant, mai ales cel in fulgi de porumb, dar mereu ma feresc de el pentru ca oriunde te duci, ti-l da prajit in baie de ulei. Intr-o buna zi m-am hotarat sa imi fac eu acasa, sa pun ceea ce imi place, dar mai ales, sa il gatesc la cuptor. Doamne cat de bun a putut sa iese! Sosul de iaurt a fost completarea perfecta! A devenit reteta preferata a familiei. Merita sa pregatiti asa ceva :)

Ingrediente:
Pentru pui:
  • 1 piept de pui mare dezosat
  • 1 lingura sos teriyaki (daca nu aveti, nu puneti, nu e o problema)
  • 1 lingura plina mustar Dijon
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
Pentru sos:
  • 5 linguri iaurt
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1 lingura crema de branza
  • sare
  • piper
  • 2-3 crengute marar verde
  • 1 lingura ulei de masline
Pentru crusta:
  • 2 oua
  • faina alba
  • fulgi de porumb
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Puiul:
Pieptul de pui, il spalam si il stergem cu un servetel.
Il taiem bucati potrivite, nici prea groase, nici prea subtiri.
Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teriyaki, uleiul, sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat. Le invartim bine cu o lingura.
Curatam usturoiul, il zdrobim si il adaugam in amestecul de sus.
Peste tot acest amestec, punem bucatile de pui, le invartim bine si acoperim bolul cu folie alimentara. Dam totul la frigider peste noapte.

Crusta:
Ouale le batem spuma cu un praf de sare si piper.
Fulgii de porumb ii punem intr-un bol, ii maruntim cu mana, iar in alt bol punem faina alba.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz.
Scoatem puiul de la frigider.
Trecem fiecare bucata de pui prin faina, scuturam surplusul, prin ou batut, apoi prin fulgii maruntiti.
Asezam puiul in tava.

Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute.
Cand este gata, il scoatem din cuptor, dar cu ajutorul unei furculite pe care o bagam sub bucatile de pui, ca altfel mai raman fulgi lipiti pe hartia de copt.

Daca nu serviti puiul imediat, dupa ce il scoateti din tava, trebuie acoperit pentru a nu se intari.
Sosul:
Amestecam iaurtul cu mustarul, crema de branza, uleiul, sare si piper.
Mararul verde il tocam marunt, il adaugam in sos.
Servim puiul cu acest minunat sos!
Sa aveti pofta!
PS: Puteti adaugam un catel de usturoi zdrobit si in sos. Eu daca am folosit la marinarea puiului, nu am mai pus si in sos.