luni, 18 decembrie 2017

Tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale

Anul aceasta, de ziua mea, am pregatit un tortulet rapid, pentru ca stiam ca o sa vina pe la mine cativa prieteni si nu puteam sa nu ii servesc cu ceva dulce, mai ales ca majoritatea sunt fani dulciuri. Neavand timp de copt, de creatii prea mari, un tort cu piscoturi mi s-a parut o varianta minunata si asa a si fost. Un deliciu cremos, aromat si de nerefuzat!

Ingrediente:
Pentru crema:
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • 550 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri amidon
  • 100 gr ciocolata alba
  • 25 gr unt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 200 ml frisca lichida
In plus:
  • piscoturi (43 mi-au intrat mie in acest tort, dar depinde de tava ce o folositi)
  • 1 compot fructe tropicale - 420 gr (Sun Food)
  • 1 portocala pentru decor
  • bombonele decor
Mod de preparare:
Intai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama.
Crema:
Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul. Amestecati pana amidonul este complet dizolvat.
Transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecati in crema cu un tel, pana se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, dati deoparte crema.
Ciocolata rupta bucatele, o amestecati cu untul si le topiti pe baie de aburi.
Ciocolata topita o incorporati in crema calda, adaugati si coaja rasa de portocala.
O acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.
Frisca lichida rece o mixati pana devine spuma.
Crema rece de portoccale o mixati putin, apoi adaugati jumatate din frisca mixata, amestecati usor cu o paleta.

Tapetati cu folie alimentara o tava de chec.
Treceti piscoturi prin sucul de la compot, tapetati tava doar pe pereti nu si pe fund.
Pe fundul tavii puneti un strat de crema, din loc in loc presarati fructe tropicale si le apasati usor in crema.
Asezati un strat de piscoturi insiropate peste fructe, puneti iar crema-fructe, iar piscoturi insiropare, crema-fructe si iar piscoturi insiropate.

Acoperiti bine tortul, il dati la rece peste noapte.
Dati la rece si frisca mixata ce a ramas.
A doua zi, rasturnati usor tortul de un platou.
Il decorati cu frisca, bucati de portocale si bombonele decorative.
Il portionati si serviti.
Pofta buna!