miercuri, 27 noiembrie 2013

Quesadilla cu pui

Am vazut multe retete de quesadilla si de ceva timp tot imi zicea ca parca as manca si eu. Si cum intr-o zi eram in pana de idei si nu prea stiam ce sa mai gatesc, aceasta reteta a venit la fix. A iesit o super bunatate si nu ma asteptam sa pot manca una intreaga, dar a fost prea buna ca sa ii rezist.

Ingrediente (pentru 2 portii):
  • 2 lipii
  • 1 piept de pui dezosat potrivit
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri ulei
  • 200 gr cascaval
  • 1/2 ardei galben
  • 1/4 ardei kapia
  • 1 rosie
  • 6-7 masline fara samburi
Mod de preparare: 
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet, il taiem bucati potrivite pe care o sa le batem putin cu ciocanul de snitele.
Intr-un bol amesteca mustarul, uleiul, putina sare si piper, boiaua de ardei, usturoiul curatat si tocat marunt.
In acest amestec punem bucatile de pui si le lasam la marinat cam 30 de minute.
Ardeiul galben si kapia il curatam de seminte si il taiem fasii.
Rosia o spalam, indepartam cotorul si o taiem felii, iar maslinele le facem rondele.
Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei si rumenim bucatile de pui pe ambele parti.
Le scotem pe un platou, apoi le taiem fasii.
Incingem o tigaie antiaderanta.
Punem prima lipie, o rumenim pe o parte apoi o intoarcem.
Dam focul la mic, presaram putin cascaval pe toata suprafata si il lasam cateva secunde sa se topesca.
Acum incepem sa punem, pe jumatate din lipie, bucati de pui, ardei galben, rosu, masline, felii de rosii iar deasupra cascaval dar in cantitate mai mare.



Cu jumatatea de lipie pe care nu am pus nimic acoperim ingredientele.
Lasam asa la foc potrivit pana se topeste cascavalul, apoi cu o paleta intoarcem quesadilla si pe partea cealalta.
Se scoate din tigaie cand este gata procedand la fel si cu a doua.
Se serveste calda, simpla, cu castraveciori murati, ketchup sau ce mai doriti.