vineri, 2 februarie 2018

Mini checuri din carne cu mozzarella

Aceste mini checuri se fac repede, repede si la fel de repede dispar de pe farfurie! Dar ne-au placut mult si pregatesc astfel de retete pentru ca sunt asa faine de luat la pachet si de multe ori urmaresc asta. Ca sa nu mai spun cat de grozave sunt si pentru un platou cu aperitive. Poate le incercati si voi!

Ingrediente:
  • 650 gr carne tocata ( vita cu porc)
  • 1 ou
  • 1 ceapa verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
    boia dulce
  • 1 lingurita rasa praf de usturoi
  • 150 gr mozzarella
  • rosii cherry (eu am folosit congelate)
  • 1-2 linguri ulei
Mod de preparare:
Ceapa verde curatata, o taiati rondele.
Patrunjelul verde il tocati marunt.
Intr-un bol amestecati carnea tocata, cu ceapa verde si patrunjelul.
Adaugati oul, apoi presarati sare, piper, boia dulce si praful de usturoi. Amestecati bine.

Mozzarella o taiati in 6 felii grosute.
Ungeti 6 ramekine cu putin ulei.
Puneti cate putin din amestecul de carne in vase, apoi asezati cate o felie de mozzarella.
Puneti iar amestec din carne in toate vasele, pana o terminati pe toata.
Deasupra asezati cate o rosie cherry.

Asezati vasele intr-o tava, le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade.
Lasati mini checurile pana se rumenesc, dar sa fie bine facute.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se racoreasca 5 minute, apoi puteti servi.
Pofta buna!