duminică, 4 martie 2012

Dovlecel pane la cuptor

Ingrediente:
  • 3 dovlecei micuti
  • 2 oua
  • 1/2 cana apa minerala
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • faina alba
Mod de preparare:
Dovleceii ii spalam bine si ii curatam de coaja.
Ii taiem bucati, ii presaram cu putina sare si ii lasam sa iese apa din ei.
Intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare.
Adaugam apa minerala si putin piper.
Punem si cele 3 linguri ulei, apoi faina , pe care o turnam cate putin, pana obtinem un aluat mai gros ca la clatite.
Spalam mararul, indepartam cozile si il tocam marunt.
Il punem peste compozitia de oua si il incorporam bine.

Luam o tava, o ungem cu margarina si asezam hartie de copt pe ea.
Trecem dovleceii prin amestecul de oua si ii asezam in tava (se va prinde putin coca dintre bucatile de dovlecel, dar nu e nici o problema pentru ca se poate taia cu un cutit).
Dam tava in cuptorul incins, a o temperatura potrivita pana ce crusta prinde o culoare aurie.
Ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se racoreasca, apoi ii asezam pe un platou si servim!!!