joi, 30 mai 2024

Briose cu afine fara zahar

 
Eu iubesc briosele cu fructe, imi place sa le iau la pachet cand merg la tara, la o drumetie. De aceasta data am ales sa le pregatesc cu indulcitor natural si imi era teama ca nu vor iese prea pufoase, dar surpriza, au iesit foarte pufoase si delicioase. Nu le-am facut poze la interior pentru ca am folosit afine de padure si au iesit mai mov, dar au fost minunat de bune. Perfecte de pregatit de 1 iunie pentru cei mici, sigur vor fi incantati de ele. Reteta asta am sa o pregatesc des, cu diverse fructe! 

Ingrediente:

  • 130 gr unt moale
  • 150 gr indulcitor pulbere (sau 150 gr zahar)
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat 
  • 270 gr faina
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • 1 lingurita vanilie 
  • 200 gr afine congelate (sau proaspete)
  • 2-3 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Untul moale il mixati cu indulcitorul 3-4 minute.
Adaugati ouale unul cate unul, mixati dupa fiecare bine, presarati si un praf de sare.
Incorporati laptele, vanilia, zeama de lamaie si mixati usor.
Intr-un bol cerneti faina cu praful de copt si bicarbonatul.
Incepeti si incorporati faina, treptat, mixand usor.
Adaugati coaja rasa de lamaie si vanilia.

Puneti afinele in aluat, amestecati usor cu o paleta.
Asezati hartiute de briose intr-o tava, le umpleti cu compozitia obtinuta, dar nu chiar pline ochi.
Deasupra presarati fulgi de migdale.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 30 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoateti din cuptor.

Le lasati sa se raceasca si apoi serviti.
Sunt perfecte simple sau dimineata cu o cana de ceai, lapte sau langa o cafea.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 15 briose!
Pofta buna!