sâmbătă, 23 iulie 2016

Salata mediteraneana cu calamar

Este pentru prima data cand la mine in frigider au poposit niste fructe de mare (mai bine zis doar calamar si asta datorita celor de la Foodville). Ma si gandeam cam ce fete o sa faca ai mei cand desfac eu conserva si le dau sa manance. Surpriza mare, chiar le-a placut! Hai ca am mai trecut un hop si nu pot decat sa ma bucur. Nu uitati ca puteti castiga si voi un cos cu produse delicioase, aduse din Spania: http://pofta-buna.com/concurs-foodville/

Ingrediente:
  • 1 salata verde potrivita
  • rosii cherry de 3 tipuri: galbene, lunguiete si rotunde
  • 100 gr masline negre fara samburi (de la foodville)
  • 50 gr ton (de la foodville)
  • 70 gr calamari bucati (de la foodville)
  • 1 ardei kapia copt (de la foodville)
  • 150 gr cas de vaca
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline (de la foodville)
  • zeama de lamaie
Mod de preparare:
Spalam salata verde, frunza cu frunza si o uscam bine cu niste servetele de bucatarie.
O rupem bucatele potrivite si o punem intr-un bol.
Rosiile cherry, le spalam si le taiem in jumatate.
Tonul scurs de ulei il rupem bucatele, calamarul il scurgem de ulei si bucatile mai mari le mai taiem.
Ardeiul kapia il facem fasii lunguiete, casul il taiem cuburi potrivite.
Peste salata din bol, punem toate ingredientele pregatite mai sus, dar si maslinele.
Amestecam cat mai usor in salata.
Intr-un bolisor punem uleiul de masline, sare, piper si putina zeama de lamaie.
Le amestecam sa se omogenizeze, apoi turnam dressing peste salata, dupa gust.
Pofta buna!