joi, 16 februarie 2017

Burrito cu pui

Nu stiu voua, dar noua tare mult ne plac genul asta preparate. Sunt usoare, te poti juca cu ingredientele, le poti adapta dupa gusturile fiecaruia si le si mancam cu pofta. Nu puteti rata o asemenea reteta, mai ales daca intr-o zi nu aveti mult chef de gatit.

Ingrediente (pentru 4 portii):
  • 1 piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura sos teriyaki
  • 2 rosii potrivite
  • 2 castraveti potriviti
  • cateva frunze de salata verde
  • 200 gr fasole boabe rosie fiarta
  • 100 gr cascaval dat pe razatoarea mare
  • 4 lipii
  • 4-5 linguri iaurt
Mod de preparare:
Spalam pieptul de pui, il stergem cu niste servetele.
Il taiem bucati potrivite si il batem putin cu ciocanul de snitele.
Intr-un bol amestecam uleiul, sare, piper, boia dulce, busuiocul si sosul teriyaki .
Peste acest amestec punem bucatile de pui, le amestecam bine pentru a se condimenta. Acoperim carnea si o dam la frigider pentru 1-2 ore.
Rosiile le taiem cubulete.
Castravetii ii curatam si ii facem cubulete.
Salata o spalam, o stergem bine de apa si o rupem bucatele.
Iartul il condimentam cu putina sare si piper.
Incingem o tigaie grill, punem bucatile de pui.
Le rumenim pe ambele porti, le scoatem pe un platou.
Il taiem bucati potrivite.
Luam o lipie, punem o lingura de iaurt si il intindem.
Pe o margine a lipiei asezam bucati de pui, salata, cuburi de rosii, de castravete, apoi boabe de fasole si cascaval ras.

Rulam cat mai strans si avem grija sa bagam lateralele de lipie in interior ca sa nu curga nimic.
La fel procedam si cu celelalte portii.
Le servim cu multa pofta, ca doar sunt prea bune!