luni, 28 ianuarie 2013

Tocanita de pipote cu ceapa

Ingrediente:
  • 1 kg pipote proaspete de pui
  • 4-5 cepe mari
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 1 canita pasta de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita marar uscat
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Pipotele le punem intr-un vas cu apa rece si le lasam sa stea acolo vreo 20 de minute, apoi schimbam apa si le mai lasam 20 de minute.
Le spalam bine si le punem la scurs intr-o sita.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam potrivit.
Rosiile le scoatem din cutie si le taiem cubulete.
Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam pipotele scurse si le inabusim cam 5 minute.

Le acoperim bine cu apa, condimentam cu sare, piper si boiaua dulce.
Punem un capac si le lasam sa fiarba (daca pe parcurs mai este nevoie de apa mai adaugati dar sa fie calda).
Cand sunt patrunse pe jumatate adaugam ceapa tocata, lasam sa treaca 15 minute apoi adaugam rosiile.
Le fierbem la foc potrivit, iar cand sunt bine patrunse punem pasta de rosii de casa si mararul uscat.
Mai dam cateva clocote, scadem pana obtinem consistenta dorita apoi tragem tocanita de pe foc.
Curatam usturoiul, il pisam, il punem peste mancare, invartim putin apoi o tinem 10 minute acoperita.
Se serveste calda si cu mamaliguta!
Pofta buna!