luni, 5 august 2024

Tarta cu dovlecei si masline de post

 
In zilele acestea de post puteti pregati aceasta tarta minunata de post, cu dovlecei si masline. Este grozava sa o serviti calda, dar si rece, o puteti imbunatati cu putina branza rasa vegana, dar eu am preferat sa o pregatesc simpla, cu legume ce le aveam deja in frigider si trebuiau folosite. Deloc constisitoare, simplu de pregatit si asa mai mancati si altceva de post. 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 50 ml ulei de masline
  • 120 ml apa
  • 220 gr faina
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
  • 2 dovlecei (700 gr au avut ambii)
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei kapia
  • 10 masline negre fara samburi 
  • 10 masline verzi (ale mele au fost cu samburi)
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • oregano uscat
  • 1 lingura pesmet
  • 1 rosie de gradina
Mod de preparare:
Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa se racoreasca putin:
Spalati dovleceii, ii stergeti si le indepartati capetele.
Morcovul il decojiti.
Dati dovleceii si morcovul pe razatoarea mare.
Ardeiul kapia il curatati de cotor, seminte si il taiati cuburi.
Maslinele negre si verzi le feliati.
Puneti o tigaie pe foc, uleiul de masline, adaugati dovleceii cu morcovul.
Le sotati 4-5 minute, apoi puneti si kapia.
Presarati sare, piper, oregano, lasati la foc potrivit.
Amestecati din cand in cand, pana umpltura este bine scazuta de lichid, apoi o luati de pe foc.
Tocati patrunjelul verde, il puneti peste umplutura, adaugati pesmetul si amestecati.
La final incorporati si maslinele taiate.

O lasati deoparte si faceti aluatul.
Intr-un bol puneti apa, uleiul, sare si praful de copt.
Amestecati, incepeti si adaugati faina cernuta, treptat.
Cand incepe sa se ingroase, framantati cu mana, pana obtineti o bila omogena de aluat.

Presarati faina pe masa de lucru, intindeti o foaie dreptunghiulara, potrivita tavii, eu am folosit una de 35/11 cm.
Puteti folosi si o tava rotunda de tarta, de 20-22 cm, de preferat detasabila. Daca nu este detasabila, o ungeti cu putin ulei.
Asezati foaia de aluat in tava, apasati bine in interior, iar surplusul de pe margine il indepartati. 
Intepati aluatul cu furculita din loc in loc.
Puneti umplutura si o nivelati.
Luati rosia spalata, indepartati cotorul, taiati felii si le asezati deasupra.

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se racoreasca putin, daca o taiati fierbinte e posibil sa se farame.
Pofta buna! 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu