sâmbătă, 10 septembrie 2016

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Este pentru prima data cand gatesc tortellini. Am ales sa cumpar pe cei umpluti cu prosciuto, sa ii pregatesc intr-un sos de rosii si sa ii gratinez putin. A iesit totul atat de bun si gustos, ca vreau sa repet reteta.

Ingrediente:
  • 250 gr tortellini cu prosciuto proaspeti (sunt in vid la Lidl)
  • 1 ceapa
  • 1 borcan ciuperci taiate
  • 1 catel de usturoi
  • 550 gr rosii decojite in suc de rosii (am folosit de la Sun Food)
  • 3 linguri ulei
  • oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ciupercile le spalam bine si le punem intr-o sita la scurs.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa si ciupercile.
Le innabusim 2-3 minute, apoi punem circa o cana cu apa.
Lasam sa fiarba 10-15 minute.
Rosiile decojite le trecem prin blender, le punem in tigaie.
Adaugam usturoiul curatat si taiat in doua.
Amestecam bine, presaram sare si piper, apoi oregano uscat.

Lasam sa fiarba 5-7 minute sosul, sa se ingroase putin, apoi tragem tigaia de pe foc.
Intr-o cratita punem apa cu sare, le transferam pe foc.
Cand apa clocoteste, dam drumul pastelor, le fierbem 7-8 minute.
Cand sunt gata, le scurgem bine, le turnam peste sos si le amestecam bine.
In doua vase potrivite de ceramica, punem pastele cu sos, in mod egal.
Cascavalul il amestecam cu parmezanul, presaram din el in ambele vase.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana branzeturile se topesc.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le servim calde.
Sa aveti pofta!