duminică, 7 aprilie 2019

Briose cu banane de post

Am gasit aceasta reteta pe pagina Andreei, careia ii multumesc mult. Eu nu prea sunt fana deserturi cu banane, nu prea imi place gustul lor in deserturi, dar am zis sa incerc reteta pentru ca ai mei sigur o sa fie incantati. Mi-am suflecat manecile si m-am apucat de treaba. Au fost gata briosele si hai sa le degustam, zic eu. Cat de grozave au iesit si ce mult m-au incantat, chiar nu ma asteptam. Cel mai mult mi-a placut faptul ca au iesit umede si pufoase! Eu am pus cateva merisoare, dar puteti pune bucati de ciocolata, stafide, nuci, etc. Deci sunt minunate aceste briose cu banane, incercati si voi reteta si o sa vedeti ca o sa va incante!

Ingrediente:
  • 300 ml lapte de orez (sau de cocos, soia, migdale, etc.) (Sano Vita am folosit)
  • 220 gr zahar brut (Sano Vita am folosit)
  • 100 ml ulei
  • 3 banane potrivite dar bine coapte
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr merisoare (Sano Vita am folosit)
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti laptele de orez cu zaharul brut, amestecati cu un tel pana ce, acesta din urma, s-a topit.
Adaugati uleiul si vanilia.
Bananele le decojiti, le rupeti bucatele si le puneti intr-un bol.
Le stropiti cu zeama de lamaie si le pisati cu o furculita. Eu nu le-am facut chiar piure, am lasat si bucati mai maricele.
Le adaugati in compozitia lichida de mai sus, puneti si coaja rasa de lamaie, amestecati.
Turnati jumatate din cantitatea de faina, cernuta, intr-un vas, adaugati praful de copt si bicarbonatul.
Puneti acest amestec in compozitia de briose, apoi adaugati treptat restul de faina, amestecand bine cu telul, sa nu ramana cocoloase.
La final incorporati merisoarele.
Incingeti cuptorul la 190 de grade.
Intr-o tava de briose asezati hartiute (puteti folosi si forme de silicon), puneti compozitie pe 3/4.
Le introduceti in cuptorul incins pentru 25 de minute.
Din aceasta cantitate ies 18 briose.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca.
Le pudrati cu zahar si serviti.
Pofta buna!