marți, 24 mai 2016

Chiftele din legume, de post

  O reteta simpla de post, fara prea multe complicatii. Daca mai puneti si o salata de rosii langa, veti obtine o masa de post copioasa!

Ingrediente:
  • 300 gr dovlecei mai micuti
  • 4 cartofi potiviti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 3 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa ierburi de Provence
  • 3-4 linguri faina alba
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Dovleceii si cartofii ii curatam, ii trecem prin razatoarea cu ochiuri mici.
Ii stoarcem bine intre maine, ii mai lasam sa stea 10 minute si ii stoarcem iar.
Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mica, il amestecam cu dovleceii si cartofii.
Mararul si patrunjelul verde spalat, le tocam marunt indepartand cozile.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele mici.
Punem verdeata, ceapa verde in compozitia de mai sus.
Presaram sare, piper si ierburile de Provence. Amestecam bine.
La final, adaugam faina alba treptat, pana legumele sunt legate si putem forma chiftelele.
Intr-o tigaie incingem ulei.
Luam cate putina compozitie, formam chiftelele si le punem la rumenit.
Focul trebuie sa fie potrivit.
Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem cu ajutorul unei palete, pe un platou, pe servetele de bucatarie.
Le lasam sa se racoreasca putin, apoi servim.
Sa aveti pofta!