- 500 gr fasole boabe albe
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri zarzavat
- 1 lingurita bicarbonat
- sare
- piper
- patrunjel uscat
- 2-3 linguri ulei
- 4-5 castraveti murati mici
Fasolea o spalam bine in 2-3 ape.
O punem intr-un vas cu apa fierbinte la umflat si o lasati acolo cam 2 -3 ore.
Intr-o oala punem apa la fiert.
Cand da in clocot, punem fasolea cu o lingurita de bicarbonat.
O fierbem cam 15 minute apoi scurgem apa.
Punem iar fasolea la fiert, dar tot in apa clocotita.
Curatam o ceapa si o tocam.
Aceasta o amestecam cu zarzavatul si le punem peste fasole.
Condimentam cu sare, piper si presaram putin patrunjel uscat (verde).
Acoperim oala si lasam pe foc pana fasolea este fiarta.
Cealalta ceapa o curatam si o maruntim.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, iar peste ulei ceapa.
O innabusim 4-5 minute, dar la foc potrivit. Putem pune si putina apa, daca dorim sa se inmoaie mai bine. Mie imi place mai bine patrunsa.
Castravetii le indepartam capetele si ii facem cubulete.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Cand fasolea s-a fiert o scurgem de apa si o lasam la racorit.
Rece, fasolea, o dam prin masina de tocat sau prin blender.
Peste punem ceapa innabusita, castravetii taiati si usturoiul.
Le amestecam si mai condimentam cu sare si piper, daca mai e nevoie.