Ingrediente:
Pentru crema de lamaie:
- 2 oua
- 60 ml suc de lamaie
- 100 gr zahar
- 50 gr unt
- coaja rasa de la o lamaie
- 500 gr mascarpone
- 1-2 linguri zahar pudra
- 3 tiple piscoturi
Pentru sirop:
- 250 ml apa
- 2 linguri zahar
- 1 lamaie
- 4 linguri limoncello (optional)
- 1 lingurita esenta de lamaie
Mod de preparare:
Crema de lamaie:
Intr-o cratita mica puneti ouale, zaharul si le amestecati bine cu telul.
Adaugati sucul de lamaie, transferati totul pe foc.
Fierbeti la foc mic, pana zaharul este topit si crema se ingroasa.
O dati deoparte, adaugati untul si amestecati bine, iar la final incorporati si coaja rasa de lamaie.
O acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca.
Mascarponele il mixati cu zahar pudra, apoi adaugati si crema de lamaie rece.
Mixati pana obtineti o crema omogena.
Siropul:
Intr-un ibric puneti apa, zaharul si fasii de coaja de lamaie.
Transferatiti pe foc, amestecati pana zaharul este topit, apoi il dati deoparte.
Peste siropul rece adaugati limoncello si esenta de lamaie.
Pregatiti un vas de ceramica.
Treceti piscoturile prin sirop de lamaie, dar nu le tineti scufundate prea mult, le asezati unul langa altul.
Puneti un strat de crema si o nivelati.
Asezati alt strat de piscoturi insiropate si inca un rand de crema.
Decorati dupa plac, apoi dati desertul la rece cateva ore sau chiar peste noapte.
Ar fi de preferat sa il acoperiti cat sta la rece.
Il portionati si serviti!
Sa aveti pofta!


