marți, 20 februarie 2024

Sandwich cu omleta, ton si avocado

 
Cam de anul trecut am inceput sa consum avocado, desi pana atunci il refuzam. Am luat unu, l-am lasat bine la copt si am preparat din el un guacamole, dupa gustul meu si surpriza a fost ca mi-a placut. De atunci am tot cumparat si l-am consumat in special in zilele de post, dar in celelalte zile am facut niste sandwich-uri si gustari delicioase in care l-am folosit cu brio. Asa ca astazi vin spre voi cu un super sandwich, bun de tot si super consistent (eu mi l-am facut fara ton, am mancat doar jumatate si nu mai puteam). Cu siguranta aveti si voi combinatii grozave, dar daca va place acesta, va indemn sa il incercati. Puteti folosi paine, bagheta, chifle, eu aveam o lipie mare si am taiat triunghiri mari pe care le-am umplut.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 3 linguri cascaval ras
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 avocado bine copt
  • 1 rosie
  • 1 cutie mica de ton in ulei de masline (80 gr)
  • 2 linguri pasta de masline negre
  • lipie
Mod de preparare:
Spargeti ouale intr-un bol, le bateti spuma cu sare si piper, apoi adaugati si cascavalul ras.
Ungeti o tigaie cu ulei de masline, o puneti la incins.
Dati focul la mic, turnati compozitia pentru omleta.
O rumeniti pe ambele parti, apoi o scoateti pe o farfurie.
O taiati bucati potrivite.
Avocado il taiati pe jumatate, scoateti samburele, apoi il faceti felii pe lung si le scoateti usor cu o lingura.
Rosia spalata o taiati rondele.
Tonul il scurgeti bine de ulei.
Taiati triunghiuri dintr-o lipie mare, eu am taiat doua, pregatind astfel doua sandwich-uri.
Indepartati fiecare bucata de lipie de la mijloc, fara sa o rupeti la capat.
Ungeti cu putina paste de masline partea de jos.
Asezati bucati de omleta, felii de avocado, tonul (eu am folosit ton doar pe un sandwich).
Veniti cu felii de rosie si iar bucati de omleta. 
 Apasati usor sandwich-ul, apoi taiati in doua si serviti.
Fiecare cat poate, tot sandwich-ul sau jumatate.
Pofta buna!