duminică, 12 august 2018

Mancare de ardei copti

Care este mancarea voastra preferata de vara? Pentru mine, cu siguranta, mancarea de ardei copti este printre favoritele acestui sezon. Este un preparat simplu, cu putine ingrediente, dar mie imi place foarte mult. Desi coc ardei si pun la borcane pentru la iarna, si desi pregatesc si iarna aceasta mancare, cand o fac acum cu legume prospete, mi se pare cu mult mai gustoasa. Sa o incercati si voi, fie ca o serviti simpla, fie puneti o bucata de carne alaturi.

Ingrediente:
  • 1 kg ardei galbeni
  • 1 kg ardei kapia
  • 2 cepe potrivite
  • 3-4 rosii mari de gradina
  • 1 catel de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Ardeii galbeni si kapia ii coaceti pe o tabla (sau pe o tigaie grill mai uzata, in cuptor), pe toate partile.
Ii puneti fierbinti intr-o cratita, ii presarati cu sare si ii acoperiti cu un capac.
Ii lasati acolo sa se racoreasca.
Ii decojiti bine, le scoateti cotoarele si semintele. Ii taiati fasii pe lung.
Ceapa curatata, o tocati marunt.
Rosiile spalate le puneti intr-o cratita cu apa fierbinte, le lasati cam 2 minute sa clocoteasca.
Le scoateti cu o paleta pe o farfurie, sa se racoreasca.
Le decojiti de pielita si le taiati cubulete.
Intr-o cratita incingeti uleiul.
Puneti ceapa, o innabusiti 1-2 minute, apoi turnati putina apa.
Cand ceapa este patrunsa cam pe jumatate, dati drumul fasiilor de ardei cu tot cu zeama lasata de acestia.
Lasati sa fiarba la foc potrivit.
Cand zeama a scazut cam pe jumatate, adaugati rosiile.
Presarati sare si piper dupa gust.
Amestecati din cand in cand, lasati pe foc pana mancarea a scazut bine, dar sa ramana totusi putina zeama.
Cand este gata, adaugati usturoiul curatat si tocat marunt.
Trageti cratita de pe foc, presarati patrunjel verde tocat deasupra si acoperiti pentru 10 minute preparatul.
Sa aveti pofta!