vineri, 10 ianuarie 2014

Paste cu pui si legume

Pot doar sa zic ca sunt cele mai bune paste care le-am mancat vreodata. Bine, nu sunt eu mare consumatoare mare de paste, de obicei le prefer pe cele simple cu mult sos de rosii insa astea tare m-au incantat!

Ingrediente:
  • 1 piept de pui dezosat potrivit
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 1 cutie rosii decojite intregi
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 250 gr paste
  • parmezan
Mod de preparare:
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucati potrivite.
Curatam ceapa si o tocam, morcovul il decojim si il taiem bucati potrivite iar ardeiul il taiem cubulete.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim bucatile de pui, apoi adaugam si legumele.
Presaram sare, piper, turnam o cana de apa si lasam sa fiarba pana puiul este patruns pe jumatate.
Rosiile le taiem cubulete, le adaugam peste pui, punem pasta de gogosari cu kapia si daca este nevoie mai adaugam si putina apa.
Curatam usturoiul, il taiem jumatati si ii dam drumul in tigaie.
Lasam sa scada la foc potrivit si daca vreti sa fie putin mai acrisor sosul mai adaugati o lingura de pasta de tomate.


Spre final presaram putin busuioc uscat, amestecam bine si acoperim cu un capac.
Intr-o cratita punem apa, cu sare si putin ulei la fiert.
Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem cat este necesar.
Cand sunt gata le rasturnam pe o sita sa se scurga de apa.
Se servesc cu puiul pregatit, cateva fasii de parmezan si putin patrunjel verde tocat.
Pofta buna!