luni, 9 aprilie 2012

Gogosi cu suc de portocale de post

Ingrediente:
  • 600 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie
  • 4-5 linguri smantana vegetala
  • 2 linguri de zahar
  • sucul stors de la o jumatate de portocala
  • coaja rasa de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 canita mica cu lapte de soia
  • zahar pudra
  • ulei
Mod de preparare:
Intr-un ibric punem laptele si il incalzim foarte putin.
Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar.
Intr-un bol punem faina si facem o gaura pe mijloc.
Punem drojdia acolo si o lasam sa stea asa cam 5 minute.
Adaugam coaja si sucul de portocala, smantana vegetala si zaharul.
Amestecam bine cu mainile, punem zaharul vanilat, iar mai apoi picuram cate putin lapte de soia caldut si framantam bine.
Cand nu se mai lipeste de maini nu mai este nevoie sa adaugam lapte.
Ne ungem mainile cu putin ulei si mai framantam cam 5 minute, apoi lasam aluatul la dospit la loc cald si acoperit cu un prosop curat.
Dupa ce a stat suficient la dospit, presaram niste faina pe masa de lucru.
Rupem bucatele de aluat, le intindem cu sucitorul si decupam ce forme dorim.
Le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem intr-un bol si le pudram cu zahar.
Pofta buna!!!
Le-am servit cu dulceata de visine si de piersici.O bunatate!