miercuri, 21 martie 2012

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Ingrediente:
Pentru clatite:
  • 550 ml apa minerala
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 7-8 linguri mai pline cu faina
Pentru umplutura:
  • 2 portocale
  • 1 piersica din compot
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura margarina
  • 5 linguri zeama de compot de piersici
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare:
Clatitele:
Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra, uleiul si coaja rasa de portocala.
Adaugam praful de copt, apoi faina in ploaie, timp in care invartim mereu in compozitie.
O lasam 15 minute la frigider.
Picuram intr-o tigaie ulei si cu un pensonas intindem pe intreaga suprafata..
Cand s-a incins, cu un polonic punem cate putina compozitie.
Rumenim clatitele pe ambele parti si le punem pe un platou.


Umplutura:
Intr-o cratita punem zaharul la topit.
Cand este complet topit punem margarina, zaharul vanilat, zeama de lamaie si zeama de compot.
Lasam sa fiarba la foc mic, pana se ingroasa putin (daca doriti sa fie foarte gros, atunci puneti o lingurita de faina).
Piersica o taiem feliute pe lung.
Dam pe razatoare putina coaja dintr-o portocala apoi le decojim.
Taiem o portocala si jumatate cubulete.
Cand sosul s-a ingrosat, tragem cratita de pe foc, punem bucatile de pierscica si portocala, o lingurita coaja rasa de portocala.
Amestecam sa le omogenizam.

Umplem clatitele una cate una, apoi servim.


Pofta buna!!