luni, 29 mai 2017

Fursecuri fragede cu ciocolata

Cum sunt o mare iubitoare de fursecuri si biscuiti, imi fac aceasta placere din cand in cand si ma apuc de copt. Mereu zic ca o sa le am multe zile, dar de unde, ca ies asa bune si nu ma pot opri la 2-3 bucati. Daca mai am alaturi si o cana de cappucino, atunci rasfatul este si mai mare. Va indrum spre a pregati acasa atat fursecuri cat si biscuitii, pentru ca sunt cu mult mai bune si mai sanatoase decat cele din comert. Cu cateva ingrediente simple si la indemana oricui, obtineti o cutie cu rontaieli! La aceasta reteta eu am folosit o cantitate nu prea mare de zahar, insa daca doriti sa fie mai dulci fursecurile, puteti adauga zahar in plus.

Ingrediente:
  • 250 gr untura (sau unt)
  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt
  • 70 gr zahar pudra
  • 300-320 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr fulgi de ciocolata neagra
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Intr-un bol punem untura, iaurtul, oul si le mixam.
Adaugam zaharul pudra si mai mixam cateva secunde.
Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, incepem si le incorporam treptat, cu ajutorul unei palete.
La final punem vanilia si fulgii de ciocolata. Invartim totul usor.
Vom obtine un aluat usor lipicios.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt.
Luam cu lingurita compozitie si formam gramajoare, dar cu putina distanta intre ele.
Daca aveti o cupa pentru inghetata, puteti lua cu aceasta din compozitie si veti obtine niste fursecuri mai frumoase.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 10-12 minute, pana prind o culoare usor aurie.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca.
Reci, le depozitati intr-o cutie metalica cu capac de biscuiti, asa se vor pastra fragede.
Serviti ori de cate ori doriti.
Din aceasta cantitate am obtinut 45 de fursecuri.
Sa aveti pofta!
PS: Daca folositi unt, este posibil sa nu aveti nevoie de toata cantitatea de faina.