vineri, 5 decembrie 2014

Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata

Fie ca suntem mici, mari, adulti, mai batrani, cu totii il asteptam pe Mos Nicole. Nu il asteptam pentru lucrurile materiale, cel putin noi cei mai mari, ci pentru lucrurile care ne bucura sufletele. Eu una va doresc sa treaca Mosu' pe la voi cu sanatate, bucurii si multe zambete calde si sincere! Acum va las si ceva dulce!

Ingrediente:
  • 250 gr margarina la pachet
  • 150 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • bombonele pentru decor
Mod de preparare:
Margarina, de la temperatura camerei, o mixam spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam esenta si nuca de cocos.
Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam treptat in compozitia de mai sus.
Vom obtine un aluat usor lipicios.

Tapetam cu hartie de copt o tava mare.
Rupem bucatele din aluat, facem bilute, le aplatizam putin si le asezam in tava.
Introducem fursecurile in cuptor, la o temperatura potrivita pana devin aurii.

Cand sunt gata, le scoatem si le lasam la racorit.
Ciocolata o rupem bucatale intr-un bol metalic, o punem pe baie de aburi pana se topeste.
Trecem fursecurile pe jumatate prin ciocolata topita, apoi le presaram cu bombonele.

Le asezam inapoi in tava pentru a se intari ciocolata pe ele.
Pofta buna!