miercuri, 17 octombrie 2018

Ciorba de pui cu rosii si taitei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune


In aceste zile am testat noul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, cel mai fain aparat testat de pana acum sau cel putin pentru mine asa a fost.  Are 4 moduri de preparare, 8 setari de gatire rapida, control digital si capacul este cu inchidere etans. Mancarea se pregateste foarte repede, ca nici nu ai timp sa te invarti prea mult prin casa, ca imediat auzi sonorul ca este gata. Am fost sceptica la inceput, nu ma asteptam sa fie chiar asa, dar m-a cucerit de la prima reteta.
Am inceput cu o ciorba de pui, ca asta aveam in plan sa pregatesc, pentru ca la noi in casa se face ciorba in fiecare saptamana.  A iesit super buna, s-a facut foarte repede, ne-a placut mult!

Ingrediente:
  • 4 bucati de pui (2 pulpe superioare, 2 pulpe inferioare)
  • 1 gogosar
  • 1 morcov
  •  ½ radacina patrunjel
  •  ½ radacina pastarnac
  • 1 ceapa mica
  •  600 gr rosii de gradina
  •  ½ legatura patrunjel verde
  • sare
  •  piper
  • 1 lingura amestec de legume natural
  • o cana cu bors de casa
  •  o mana de taitei cu ou
Mod de preparare:
Parliti pulpele pe flacara aragazului de puf, le spalati bine.
Rosiile le puneti intr-o cratita cu apa care fierbe, le lasati sa clocoteasca 1-2 minute, apoi le scoateti pe o farfurie.
Le lasati sa se racoreasca, le decojiti de pielita, indeparatati cotoarele si le dati in blender pana obtineti o pasta.
Ceapa curata o tocati marunt, gogosarul curatat de cotor si seminte il taiati cubulete.
Radacina de pastarnac  si patrunjel, le curatati si le taiati marunt, iar morcovul decojit il dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
Conectati Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent.
Puneti ceapa, morcovul, radacinoasele, gogosarul, le amestecati.
Adaugati bucatile de pui si rosiile pasate.
Turnati apa, dar sa mai ramana cam un deget pana la linia de maxim.
Presarati sare, piper si amestecul de legume.

Puneti capacul, rotiti pe pozitia blocat, aveti grija ca si supapa de abur sa fie inchisa.
Setati functia Soup, un timp de 40 de minute, apoi apasati butonul Start/Stop si presiune High.
Intai o sa scrie Heat pe ecran, adica aparatul se incalzeste in acest timp, apoi o sa va afiseze timpul setat.
Cu 15 minute inainte de terminarea timpului, apasati Start/Stop, lasati 10 minute sa stea ciorba, sa se mai opreasca din fierbere,  apoi cu o manusa de bucatarie, deschideti supapa de abur, lasati sa se elibereze. Sub nici o forma nu faceti asta cu mainile goale, riscati sa va opariti.
Indepartati capacul, turnati borsul fiebinte, puneti taiteii si amestecati.
Puneti iar capacul, il blocati, inchideti si supapa si lasati sa fiarba pana se termina tot timpul.
Cand este gata, apasati butonul Start/Stop. Lasati 10 minute oala asa, fara sa umblati la ea. 
Deschideti iar supapa de abur sa se elibereze, indepartati capacul.
Presarati patrunjelul verde tocat deasupra, apoi serviti.

Sa aveti pofta!
PS: Era suficient si 35 de minute timpul de gatire, dar fiind pentru prima data cand am folosit aparatul, ca sa fiu sigura, eu am pus 40 de minute.
Mai multe detalii despre Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, un aparat absolut minunat, gasiti aici: https://www.crockpot-romania.ro/produse/crockpot-express