luni, 11 martie 2013

Briose aperitiv

Usor de preparat, potrivite pentru orice moment al zilei, alaturi de un ceai, o cana de lapte sau de ce nu langa cafeluta de dimineata ce ne invioreaza? Eu zic ca merita facute, asa ca daca va plac fuguta spre bucatarie ca sa vedeti ce bune sunt!

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina cu varf
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1/2 ardei rosu
  • 10 masline fara samburi
  • 1 canita cu ghebe fierte
  • 5 felii muschi file
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare.
Adaugam uleiul, laptele si apa minerala.
Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat.

Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete.
Ghebele fierte si scurse bine le taiem bucati potrivite.
Maslinele le facem rondele, iar muschiul il taiem patratele mici.
Toate ingredientele taiate le punem peste compozitia de oua.
La final presaram putin piper, praful de copt si amestecam pana sunt incorporate bine.
In forme de briose din silicon  (sau poate fi o tava de briose din alt material, doar ca puneti hartiute), punem compozitie cam pe 3/4 si deasupra presaram busuioc uscat.
Asezam toate formele intr-o tava de aragaz si le introducem in cuptorul incins.
Le lasam cam 30-35 de minute in cuptor pana prind o culoare aurie deasupra.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa sa se raceasca si le servim.
Pot si consumate reci sau calde! Pofta buna!




20 de comentarii:

  1. de cand tot zic ca fac si eu...dar uite ca timpul nu ma iarta! pana atunci, iau de la tine putin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Las ca te servesc eu pana ai tu putin timp sa le prepari!

      Ștergere
  2. Wooow, ce frumoase ti-au iesit, delicitari Rocsy draga! :-*

    RăspundețiȘtergere
  3. Sambata astept musafiri si le-am adaugat pe lista de preparate!
    Multumesc de idee!

    Super frumusele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ADina..Te astept sa revii cu impresii :)

      Ștergere
  4. Taaaare frumusele ti-au iesit , fata frumoasa si harnica ... deja am salivat , Rocsy :d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Diana pentru aprecieri ..Pup!

      Ștergere
  5. Ce frumoase sunt si intradevar binevenite oricand.
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere

  6. Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână "fritters dovleac reteta" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se drăguţ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc mult pentru vizita si aprecieri.Blogul meu este simplu si cu retete simple si nu foarte costisitoare, dar l-am facut cu tot dragul.O sa vin sa va vizitez si eu pagina dumneavoastra.!

      Ștergere