miercuri, 18 mai 2016

Sandwich-uri (sau placinte) cu friptura, oua fierte si cascaval

Cand va ramane friptura prin frigider si nimeni o mai mananca, mai gasiti si alte ingrediente, luati de le combinati si pregatiti asa ceva. Aceste sandwich-uri (sau chiar le putem numi si placinte) sunt o alternativa grozava si sunt atat de satioase. Se pot face in fel si fel de combinatii, dupa bunul vostru plac. Vi le recomand cu drag!!! Multumesc pentru inspiratie Merisor drag...

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa minerala
  • 7 gr drojdie uscata
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
Pentru umplutura:
  • 1 bucata friptura de pui
  • 2 bucati friptura de porc
  • 3 felii muschi file
  • 2 oua fierte tari
  • 150 gr cascaval
  • 6-7 felii gogosari in otet
  • ketchup
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura.
Turnam apa calduta, treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor de modelat.
La final incorporam uleiul de masline.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit cam 40 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Friptura de porc o facem fasii cu furculita, iar pe cea de pui o scoatem de pe os, apoi o maruntim.
Ouale le taiem bucati potrivite, iar muschiul file il taiem cubulete.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Gogosarii ii taiem bucatele.
Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in patru bile.
Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bila de aluat, intindem o foaie dreptunghiulara.
O ungem cu ketchup, apoi pe jumatate din foaie, punem friptura din ambele feluri, muschi file, gogosari, bucati de ou si cascaval ras.

Venim cu cealalta jumatate de foaie peste, acoperim umplutura si presam capetele.
Tot asa procedam cu restul de aluat si umplutura.
Incingem o tigaie grill, dam focul la potrivit si punem doua sandwich-uri (mie atat mi-au intrat).
Punem capacul deasupra, le lasam sa se rumeneasca pe o parte, apoi le intoarce pentru a se rumeni si pe cealalta parte, punem capacul.

Cand sunt gata, le scoatem pe un platou.
Le coacem si pe celelalte doua, apoi le servim calde.
Eu am ales sa le servesc cu iaurt, sotul cu o cana de lapte cu cacao, fiecare dupa preferinte!
Sa aveti pofta!