marți, 26 aprilie 2022

Sandwich in lipie cu friptura de pui

 
Bun gasit dupa sarbatorile pascale! Sper ca sunteti bine, sanatosi, ca ati mancat cumpatat si totul a decurs cat se poate de frumos. Sunt sigura ca mai aveti ceva friptura, oua fierte, pe care nu le mai mananca nimeni, dar le puteti recicla si pregati din ele niste preparate delicioase. Eu aveam in frigider niste lipii (dar le puteti face si voi) si m-am gandit ca niste sandwich-uri cu friptura de pui ce o mai aveam, ar fi minunate. Puteti folosi orice friptura: de miel, de porc, curcan. Cu cateva ingrediente pe langa, au iesit o bunatate de bunatate. Asa reusesc sa nu arunc nimic niciodata, mai ales ca sunt contra aruncatului! 

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 bolisor cu friptura de pui desfacuta de pe oase
  • 1 ardei kapia mare
  • 4-5 linguri boabe de porumb
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr mozzarella
  • 5-6 linguri suc de rosii de casa
  • 4 lipii
Mod de preparare:
Ardeiul kapia, il curatati de cotor si seminte, apoi il taiati cubulete.
Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare si le amestecati.
Luati prima lipie, o ungeti cu suc de rosii.
Asezati bucati de pui.
Peste, presarati boabe de porumb si cubulete de ardei, iar deasupra puneti cascaval cu mozzarella rase.
Le impartiti de la inceput, sa va ajunga la toate cele patru.
Le impaturiti, ca sa obtineti niste pachetele.
Incingeti aparatul de sandwich-uri, le puneti la rumenit.
Daca nu aveti aparat, le puteti rumeni si intr-o tigaie, intorcandu-le pe ambele parti.
Le scoateti cu o paleta pe un platou.
Le serviti alaturi de o salata de cruditati.
Puteti pregati repede si doi cartofi la cuptor, cum am facut eu!
Vedeti ce simplu se fac? Si e gata si friptura aia pe care nu o mai manca nimeni.
Pofta buna!