miercuri, 10 aprilie 2013

Crema de ciocolata cu capsuni de post

Un desert aromat si la indemana oricui. Cand esti in pana de idei sau se anunta musafiri si nu ai nimic pregatit, poti pune in practica acest desert si cu siguranta o sa le placa!

Ingrediente:
Pentru crema de ciocolata:
  • 500 ml bautura Joya soia de ciocolata
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura cacao
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 6 capsuni
Pentru sosul de capsuni:
  • 10 capsuni
  • 3-4 linguri apa
  • 1 lingurita rasa amidon
  • 3-4 linguri zahar
Mod de preparare:
Crema de ciocolata:
Intr-un castron punem putin lapte de soia din cei 500 ml.
Adaugam zaharul, amidonul si cacaoa, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Cu o lingura amestecam usor pana toate sunt dizolvate bine, iar la final adaugam esenta de rom.
Restul de lapte il punem la fiert intr-un ceaun.
Cand da in clocot, il tragem de pe foc, incorporam amestecul cu amidon, punem iar pe foc si amestecam continuu pana devine ca o budinca.

Capsunile le spalam, le tamponam cu un servet de bucatarie si indepartam cozile.
Pregatim 6 forme mici din silicon de briose, punem cate o lingura de crema de ciocolata, capsunile le asezam cu varful in jos si le acoperim cu restul de crema.
Le lasam putin la racorit si le bagam la frigider pana a 2 a zi.


Sosul de capsuni:
Spalam capsunile, indepartam cozile si le taiem cubulete mici.
Le asezam intr-o craticioara, punem zaharul si apa.
Acest amestec il asezam pe aragaz la foc potrivit cam 1 minut, adaugam amidonul si amestecam pana obtinem un sos grosut apoi il lasam la racorit.
Dupa ce crema s-a racit bine, rasturnam pe o farfurie, deasupra venim cu niste sos si servim.
Sa aveti pofta!