miercuri, 22 ianuarie 2014

Briose cu branzeturi

Ce facem cand avem prin frigider mai multe feluri de branza si nimeni nu le mai consuma? Incercam sa pregatim ceva cu ele ca sa nu le aruncam, pentru ca, sincera sa fiu, nu sunt deloc deacord sa arunc alimente. Mereu zic sa facem putina mancare, sa cumparam mai putine produse doar ca sa nu ajunga la cos pentru ca mi se par destul de scumpe toate. Asa ca le-am combinat si am facut niste briose super bune. Sper sa va placa!

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri iaurt
  • 60 gr cascaval
  • 40 gr parmezan
  • 100 gr telemea de vaca
  • 60 gr cas de oaie
  • 6-7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • marar verde
Mod de preparare:
Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare.
Incorporam uleiul apoi iaurtul.
Branzeturile le dam toate pe razatoare.
Adaugam parmezanul cu cascavalul, apoi casul de oaie si telemeaua de vaca.
Faina o cernem, o turnam in compozitia de mai sus impreuna cu praful de copt si un varf de cutit cu piper.
Amestecam usor, iar la final presaram putin marar verde tocat.


Pregatim niste forme de briose din silicon (sau de care aveti) si le umplem pe 3/4 cu compozitia pregatita mai sus.
Le asezam pe o tava de aragaz si le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Dupa 25 de minute le verificam cu o scobitoare si daca sunt rumene.


Cand sunt gata le scoatem la racorit apoi servim.
Sunt grozave de luat la pachet, pe un platou cu gustari sau langa o cana de ceai, cafea...