joi, 12 septembrie 2013

Dovlecei umpluti cu branza

Daca va plac dovleceii eu zic sa profitati de ei cat mai sunt pe piata si sunt si ieftini. Am ales de aceasta data sa ii pregatesc la cuptor, cu o umplutura de branza iar rezultatul a fost pe gustul alor mei!

Ingrediente:
  • 2 dovlecei
  • 300 gr branza de vaci
  • 70 gr crema de branza cu smantana Delaco
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri cascaval ras + inca 2 linguri
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • marar verde
  • cateva masline fara samburi
  • 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Spalam dovleceii si ii curatam de coaja.
Daca sunt mai micuti si subtiri ii taiem in doua pe lungime, daca sunt mai mari ii taiem intai pe jumatate, apoi pe lungime.
Cu ajutorul unei lingurite scobim miezul.
Batem ouale spuma cu un praf de sare.
Intr-o cratita punem branza de vaci, ouale batute, piperul si le amestecam.
Adaugam crema de branza cu smantana, mararul verde tocat marunt, parmezanul si doua linguri de cascaval ras.
Le omogenizam bine si daca este necesar mai punem sare ( la mine nu a mai fost cazul deoarece a sarat suficient parmezanul).


Punem hartie de copt intr-o tava si o ungem cu ulei.
Asezam bucatile de dovlecel iar cu o lingura punem umplutura in interiorul lor.


Deasupra presaram celelalte doua linguri de cascaval ras.
Maslinele le taiem rondele si le asezam peste dovlecei.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si ii lasam cam 45-50 de minute pana ce se patrund dovleceii (ii intepam cu o furculita sa vedem cand sunt gata). 
Primele 20-25 de minute puteti acoperi dovleceii, ca se inmoaie mai bine. 


S-au patruns, s-au rumenit frumos si ii scoatem din cuptor pentru a se racori.
Pofta buna!