luni, 14 mai 2018

Brownie cheesecake

Astazi va las un desert minunat pentru iubitorii de ciocolata, dar si pentru cei care iubesc branza si deserturile cu branza. Ce spuneti, va tenteaza sa pregatiti acest minunat cheesecake? Pe mine m-a cucerit la prima vedere si l-am pregatit imediat! Multumesc Corina pentru reteta 💗💗💗.

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 120 gr unt
  • 3 oua
  • 90 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
Pentru umplutura:
  • 650 gr branza de vaci cremoasa
  • 150 gr crema de branza
  • 3 oua
  • 140 ml frisca lichida
  • 110 gr zahar pudra
  • 1 lingurita plina amidon
  • 2 lingurite vanilia
  • coaja rasa de lamaie
Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata Nestle Dessert Noir 
  • 150 ml frisca lichida
  • fulgi de migdale
Mod de preparare:
Blatul:
Intr-un bol cerneti faina cu cacaoa.
Adaugati zaharul, praful de copt, sarea, amestecati.
Topiti untul, il adaugati peste ingredientele de mai sus.
Incorporati ouale si vanilia.

Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 23 cm, turnati compozitia de blat.
Il introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Umplutura:
Puneti in robot branza de vaci, crema de branza, vanilia, amidonul si zaharul pudra.
Pulsati bine pana devine cremoasa.
Incorporati ouale unul cate unul, iar la final adaugati frisca lichida, coaja rasa de lamaie si mai pulsati pana ingredientele sunt bine incorporate.

Dupa ce blatul a stat la cuptor 20 de minute, il scoateti, turnati usor umplutura si o nivelati.
Introduceti cheesecake-ul iar in cuptor, de aceasta data la 160 de grade, pentru circa 60 de minute.
Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca.
Glazura:
Rupeti bucatele ciocolata.
O puneti intr-un vas de inox impreuna cu frisca lichida.
Transferati totul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.
Glazura obtinuta o turnati pe mijlocul prajiturii, o lasati sa curga usor si in jos.
Presarati fulgi de migdale.
O lasati sa se tempereze putin, apoi o dati la rece 1-2 ore.
Se portioneaza si se serveste.
Sa aveti pofta!