miercuri, 5 decembrie 2012

Vin fiert cu gutuie



Sa il intampinam cu ceva cald pe Mos Nicolae pentru ca afara ninge si e frig!!!

Ingrediente (pentru doua persoane):
  • 2 cani de vin
  • 3 linguri cu varf de zahar
  • 2 felii de gutuie
  • 2 felii portocala
  • 1 varf de cutit anason
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
Mod de preparare:
Vinul il punem cu zaharul intr-un ibric.
Il asezam pe foc, ii dam cateva clocote si invartim din cand in cand cu lingura pana se topeste zaharul.
Adaugam anasonul si scortisoara, il mai lasam circa 1 minut pe foc.
Luam ibricul de pe aragaz, punem feliile de gutuie si portocala si acoperim cu un capac.
Lasam acoperit vinul circa 2 minute pentru a lua gust de la fructe.
Punem in cani si servim.
Pentru o mai mare savoare de scortisoara introducem cate 1 baton in fiecare cana.
Sa aveti pofta...

22 de comentarii:

  1. Nu e bun pentru moș că se îmbată și încurcă darurile. Mai bine îl bem noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fur si eu o ceasca:) tare bun si aromat trebuie sa fie!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aromat si delicios! Vin si eu la o canuta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce aroma trebuie sa aibe de la gutuie!!!Bun bun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bun, cel putin asa zic cei ce l-au consumat...Multumec..

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Daaa Medi...Chiar dca eu nu beau imi place mirosul cand il pregatesc...

      Ștergere
  6. Rocsule, ce bine suna! asa aromat, grozav! mi-ai facut pofta! Muah!

    RăspundețiȘtergere
  7. pune vinul la foc, acum apar si eu la o cana cu vin si o galbena gutuie :)

    RăspundețiȘtergere