miercuri, 18 iunie 2014

Fresh de cirese

Sunt innebunita dupa cirese si cand este sezonul lor mananc aproape zilnic, cat sa imi ajunga pana anul urmator :D. Am primit zilele astea cateva cirese si totusi erau prea multe pentru a le manca. Cum nici multe zile nu stau, m-am gandit sa fac un racoritor din ele. Cand am servit din el, toti am zis wawww, asta da suc. Daca vreodata aveti mai multe cirese, sa il incercati macar din curiozitate.

Ingrediente:
  • 650 gr cirese
  • 3 cani apa plata (cana de 250 ml)
  • 7 linguri zahar
  • 1/2 lamaie
  • 2 stelute de anason
Mod de preparare:
Spalam bine ciresele, le indepartam coditele si le scoatem samburii.
Le rasturnam in blender, adaugam zaharul si le zdrobim.
Intr-un bol punem piureul de cirese si apa.
Un sfert din lamaiae o stoarcem, iar restul o taiem felii.
Amestecam totul cu o lingura de lemn, dam drumul si stelutelor de anason, acoperim bolul si il dam la frigider peste noapte.
A doua zi il strecuram, il punem in sticla si il pastram la frigider.
Un deliciu!