miercuri, 8 aprilie 2020

Quiche cu dovlecei si branza de vaci

La noi in casa sunt foarte iubite quiche-urile si tartele sarate in diverse combinatii! Daca am astfel de preparate in casa, ai mei sunt foarte incantati si se satura dintr-o felie. De aceasta data am ales sa combin dovleceii cu branza, in cazul meu branza de vaci. A iesit o bunatate! O puteti pregati chiar si pentru sarbatori si renuntati sa cumparati preparate. Sper sa va faca cu ochiul si chiar sa incercati reteta!

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 170 gr unt
  • 1 ou mare
  • 250 gr faina
  • un praf de sare
Pentru umplutura:
  • 650 gr dovlecei
  • 600 gr branza de vaci
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 2 linguri parmezan ras
  • 5 oua
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Aluatul:
Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete.
Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat.
Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen. 
Daca mai este nevoie de lichid, puneti 2-3 linguri de apa rece. La mine nu a mai fost cazul!
Intindeti o foie nu prea subtire din aluat, o asezati intr-o forma de tarta cu diametrul de 30 cm.
Apasati bine cu degetele, inclusiv pe peretii formei.
Indeparati surplusul, o intepati cu furculita din loc in loc si dati tava cu aluat la frigider.
Umplutura:
Spalati dovleceii, ii taiati cubulete.
Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare, amestecati si ii lasati 30-40 de minute la scurs.
Ciupercile le spalati bine, le puneti la scurs in alta sita.
Branza de vaci o mixati cu smantana, apoi adaugati si ouale.
Puneti parmezanul, sare, piper, busuioc si mixati totul.
Adaugati patrunjel verde tocat marunt, amestecati cu o paleta.
Scoateti tava cu aluat din frigier.
Puneti dovleceii scursi, ii aranjati.
Rasturnati umplutura cu branza si o nivelati.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste si sa fie patrunsa, pentru circa o ora.
Cand este gata, o scoateti din cuptor.
O lasati sa se racoreasca, apoi puteti taia si servi.
Daca o taiati fierbinte, riscati sa nu va iese felia prea frumoasa.
Este delicioasa atat calda, cat si rece!
Pofta buna!