miercuri, 8 octombrie 2014

Budinca de dovlecei cu piept de pui

O reteta preluata din revista Practic in bucatarie. Au vazut-o ai mei si cica le-ar placea si lor asa ceva sa manance si adevarat au grait. Le-a placut mult aceasta budinca si cica sa o retin ca, din cand in cand, sa o mai fac.

Ingrediente:
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 piept de pui dezosat
  • 500 gr telemea
  • 3 linguri smantana
  • 6 oua
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub unt
  • 2 linguri pesmet
Mod de preparare: 
Spalam dovleceii, ii curatam, ii taiem rondele si presaram sare peste ei. Ii lasam cam jumatate de ora sa isi lase zeama apoi ii punem pe servetele.
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem fasii lunguiete.
Intr-un bol turnam uleiul, boia de ardei dulce, patrunjelul uscat, sare, piper, amestecam bine si incorporam puiul.
Amestecam intr-un vas telemeaua, doua linguri smantana, patru oua, sare, piper si busuiocul uscat.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet.
Asezam un strat de dovlecei, fasii de pui, jumatate din amestecul de branza. Continuam iar cu dovlecei, pui, amestec branza si ultimul strat de dovlecei.

Cele doua oua ramase le batem spuma cu  o lingura de smantana, un praf de sare, iar la final incorporam mararul verde, tocat marunt.
Acesta il turnam deasupra budincii.
Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, scoatem budinca, o lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta dragilor!