miercuri, 28 martie 2018

Paste cu pui si bacon crocant

Cine refuza o portie de paste bune, bune, bune si consistente? Cu un sos alb cu parmezan, pui la gratar, putin bacon crocant, am obtinut un pranz pe cinste! Nu va fac cu ochiul? Daca da, puteti sa le pregatiti imediat!

Ingrediente:
  • 200 gr penne (sau alte paste)
  • 200 ml smantana de gatit
  • 3 linguri pline cu parmezan ras
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 6 fasii de bacon
Pentru pui:
  • 2 jumatati de piept de pui dezosat, nu foarte mari
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • oregano uscat
  • 1 lingura susan
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura sos de soia
Mod de preparare:
Incepeti cu pregatirea puiului:
Intr-un bol amestecati toate condimentele cu uleiul si sosul de soia.
Pieptul de pui il spalati si il stergeti cu niste servetele.
Il puneti in amestecul de condimente, amestecati bine pe toate partile, il acoperiti si il dati la frigider jumatate de ora.
Intr-o cratita puneti apa cu putina sare, o transferati pe foc.
Cand incepe sa fiarba, dati drumul pastelor, amestecati, le lasati sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj.
Dupa ce s-au fiert, le puneti intr-o sita sa se scurga.
Cat timp pastele se fierb, pregatiti sosul.
Ceapa o curatati si o tocati marunt.
Usturoiul curatat il taiati pe jumatate.
Intr-o tigaie incinsa, puneti fasiile se bacon si le rumeniti pe ambele parti.
Cand sunt gata, le scoateti pe un platou, fara sa le asezati una peste alta.
Tot in aceasta tigaie, puneti ceapa, usturoiul, le amestecati bine, turnati si putina apa.
Lasati sa se patrunda bine ceapa.
Scoateti usturoiul, adaugati smantana, doua linguri de parmezan ras si amestecati bine.
Dati cateva clocote, apoi puneti si pastele scurse.
Condimentati cu sare si piper.
Amestecati bine, trageti tigaia de pe foc.

Incingeti o tigaie grill, puneti pieptul de pui si il rumeniti la foc potrivit, pe ambele parti.
Cand este gata, il scoateti pe un tocator.

Il lasati 2 minute sa se racoreasca, apoi il feliati.
Puneti pastele calde in farfurii, felii de pui si sfaramati bacon crocant peste.
La final presarati parmezan ras.
Sa aveti pofta!