joi, 23 februarie 2012

Ravioli cu mascarpone la cuptor

Ingrediente:
  • 250 gr ravioli cu branza
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
  • 100 gr cascaval
  • 3 linguri mascarpone
  • sare
  • piper
  • jumatate lingura de unt 
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
Mod de preparare:
Intr-o cratita punem circa 3 litri de apa la fiert impreuna cu un praf de sare.
Cand incepe sa clocoteasca ,punem pastele la fiert maxim 15 minute.
Dupa ce au fiert le scurgem de apa si le lasam 2-3 minute sa se racoreasca.
Intr-un bol batem ouale spuma.
Adaugam smantana , mascarpone si amestecam cu o furculita.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si il punem in compozitia de oua.
Adaugam putina sare,piper,mararul si patrunjel si le incorporam.
Ungem un vas yena cu unt si punem pastele fierte.
Deasupra turnam amestecul cu mascarpone.

Dam vasul in cuptor,aprindem cuptorul si reglam o temperatura potrivita ,apoi lasam pastele acolo pana prind o crusta aurie,cam 20-30 de minute.
Cand sunt gata le scoatem si servim.
Pofta buna!!

Chiftelute cu verdeata la cuptor

Ingrediente:
  • 700 gr carne tocata amestec(porc cu vita,sau alte combinatii care va plac)
  • 1 cartof nou(sau 2 daca sunt micuti)
  • 1 feliuta paine
  • 3-5 fire usturoi verde
  • 3-4 fire ceapa verde
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1-2 oua
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Cartoful il spalam,il radem de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ceapa si usturoiul il curatam,il spalam si le tocam in blender.
Mararul si patrunjelul il spalam,le indepartam cozile si il tocam.
Intr-un bol punem carnea.
Peste adaugam toate verdeturile.
Painea o inmuiem in putina apa si o punem sfaramitata in bol.
Adaugam  cartoful si oul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Amestecam bine de tot toate condimentele.
Luam o tava de aragaz si o tapetam cu hartie de copt.
Modelam chiftelele si le asezam in tava,pana terminam toata compozitia.

Dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita si le lasam acolo pana sunt gata.
Acum va doresc pofta buna!!!

Muschi la cuptor cu ceapa verde si ciuperci

Ingrediente:
  • 700 gr muschi de porc degresat
  • 1 borcanel ciuperci intregi
  • 3-4 cepe verzi
  • 1 rosie
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 2 foi de dafin
  • 1 canita mica suc de rosii
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Muschiuletul il spalam bine, il tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa, apoi il taiem bucati.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele.
Ciupercile le spalam bine si daca sunt mai mari le taiem in doua sau patru bucati.
Usturoiul il curatam si il spalam, apoi il taiem in doua.
Rosia o spalam si o taiem felii.
Ungem un vas yena cu putin ulei.
Punem carnea in vas, iar deasupra o condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Amestecam carnea bine, pentru ca toate condimentele sa se omogenizeze, apoi punem ciupercile, ceapa taiata, usturoiul si feliile de rosii.
Deasupra presaram si foile de dafin rupte bucatele.
Sucul de rosii il amestecam cu putin apa si ii dam drumul in vas.

Punem vasul in cuptor si il lasam acolo pana ce carnea este bine patrunsa.
Sa aveti pofta!!!

Tarta cu branza si capsuni

Ingrediente:
Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura apa rece
  • 4-5 linguri faina
  • jumatate plic praf de copt
  • 1 esenta vanilie
Crema:
  • 350 gr branza de vaci
  • 150 gr smantana mai groasa pentru frisca
  • jumatate cana de zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr capsuni(eu am avut congelate)
Jeleu:
  • 200 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 6 foi gelatina
  • optional 3-4 linguri apa(daca aveti capsunile congelate puneti zeama de la ele)
Mod de preparare:
Blat:
Mixam ouale spuma cu zaharul.
Adaugam apa,praful de copt si esenta de vanilie.
La urma incorporam faina.
Ungem o tava rotunda cu putina margarina,punem hartie de copt si punem compozitia in tava.
O dam in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita si lasam acolo pana blatul este copt.
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Capsunile le decongelam(sau le spalam daca sunt proaspete).
Le pasam in blender.
Smantana o batem frisca cu zaharul pudra ,treptat.
Branza o sfaramitam cu mana si o punem peste frisca.
Mai mixam putin,apoi adaugam capsunile pasate si zaharul vanilat.
Jeleul:
Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece.
Capsunile decongelate le pasam in blender.
Intr-o cratita punem capsunile si zaharul  si le punem pe foc,si le lasam acolo pana se topeste zaharul bine de tot.
Dupa ce s-a topit zaharul luam cratita de pe foc,adaugam gelatina hidratata si invartim bine de tot.
O lasam putin sa se raceasca.
Asamblare:
Intr-o tava detasabile de tort tapetam cu folie alimentara.
Punem blatul,iar peste acesta crema de branza pe care o intindem uniform.

Deasupra punem jeleul caldut.
Dam la frigider cateva ore,apoi servim.

Pofta buna!!!!!!!!!!


Iaurt de casa

Ingrediente:
  • 2,5-3 litri lapte
  • 1 pahar 400 gr sana
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Laptele il punem la fiert cu un praf de sare.
Dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca.
Cand este doar putin caldut, nu cald, ci o tenta doar de caldut, turnam paharul de sana.
Il amestecam bine cu laptele si il lasam la loc cald pana a doua zi.
Daca a 2 a zi nu este inca facut, il mai lasati la loc cald pana se face iaurt.
Dupa ce s-a facut iaurtul il punem in frigider, pentru a se pastra bine.
Servim de cate ori dorim.

Cartofi noi cu marar la cuptor

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi noi(de preferabil mai mici)
  • 3-4 cepe verzi
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Cartofii ii spalam si le radem coaja.
Ii taiem in 3 sau in 4 (daca sunt micuti ii lasati intregi).
Ceapa verde o curatam o spalam si o taiem rondele.
Mararul verde ii indepartam cozile, il spalam si il tocam marunt.
Intr-un bol adaugam uleiul, sare, piper si boia de ardei.
Asezam cartofii intr-o tava in care punem niste hartie de copt.
Peste turnam amestecul de condimente .
Amestecam cu mainile, bine, cartofii cu amestecul de condimente.
Deasupra punem ceapa verde si mararul.
Punem putina apa si dam tava in cuptorul cald.

Ii mai verificam din cand in cand si ii intoarcem o data pe parte cealalta.
Lasam cartofii la o temperatura potrivita, pana sunt facuti.
Ii scoatem, ii lasam putin la racorit apoi servim.