joi, 23 februarie 2012

Chiftelute cu verdeata la cuptor

Ingrediente:
  • 700 gr carne tocata amestec(porc cu vita,sau alte combinatii care va plac)
  • 1 cartof nou(sau 2 daca sunt micuti)
  • 1 feliuta paine
  • 3-5 fire usturoi verde
  • 3-4 fire ceapa verde
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1-2 oua
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Cartoful il spalam,il radem de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ceapa si usturoiul il curatam,il spalam si le tocam in blender.
Mararul si patrunjelul il spalam,le indepartam cozile si il tocam.
Intr-un bol punem carnea.
Peste adaugam toate verdeturile.
Painea o inmuiem in putina apa si o punem sfaramitata in bol.
Adaugam  cartoful si oul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Amestecam bine de tot toate condimentele.
Luam o tava de aragaz si o tapetam cu hartie de copt.
Modelam chiftelele si le asezam in tava,pana terminam toata compozitia.

Dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita si le lasam acolo pana sunt gata.
Acum va doresc pofta buna!!!

4 comentarii:

  1. Sunt mai sanatoase asa la cuptor.Eu cateodata mai calc stramb si le prajesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai linistita ca toata lumea le mai prajeste din cand in cand,mai ales daca astepti musafiri le prajesti cat poti de repede!!

      Ștergere
  2. Si eu le prefer la cuptor! mai sanatoase asa. te pup

    RăspundețiȘtergere