- 500 gr faina
- 25 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- jumatate lingurita sare
- 250 ml apa plata sau minerala
- 2 linguri ulei
Punem faina intr-un bol.
Apa o punem pe foc si o facem putin calduta.
Drojdia o frecam cu o lingurita zahar.
Turnam drojdia peste faina.
Presaram sarea si amestecam putin cu mana.
Punem apa calduta, putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
La urma punem si uleiul, mai framantam vreo 5 minute sa il incorporam bine.
Acoperim cu un prosop curat de bucatarie si lasam aluatul la crescut.
Dupa ce a crescut, presaram masa de lucru cu faina.
Rupem bucatele de aluat, le intindem cu sucitorul .
Punem o tigaie grill la incins si coacem rand pe rand turtele, pana le facem pe toate.
Apoi mancam cu multa pofta ca sunt foarte bune si ne amintesc si de copilarie!!!









