sâmbătă, 18 februarie 2012

Gogosi aromate de post

Ingrediente:
  • 700 gr faina
  • 1 cub mic drojdie
  • 150 ml lapte de soia pentru framantat
  • 3 linguri zahar pudra+ pentru pudrat
  • 1 lingura si jumatate margarina la pachet
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 5-6 linguri suc de portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • ulei
Mod de preparare:
Laptele de soia il punem putin pe foc cat sa fie putin caldut.
Margarina o mixam cu 3 linguri zahar pudra.
Intr-un bol punem faina( sa fie la temperatura camerei).
Presaram sare si zaharul vanilat.
Facem o gaura in mijlocul fainii,iar acolo punem drojdia,pe care o frecam cu o lingurita zahar inainte.
O lasam asa 10 minute , apoi punem coaja rasa de lamaie si de portocala si sucul de portocala si le amestecam putin.
Adaugam si margarina mixata si o incorporam , apoi incepem sa framantam cu laptele caldut,pana obtinem consistenta aluatului dorita.
La urma punem un strop de ulei in maini si mai framantam cam 5 minute aluatul.
Il lasam la dospit,acoperit cu un prosop curat de bucatarie.
Presaram pe masa de lucru niste faina alba.
Rupem cate o bucata de aluat,dupa ce a stat la dospit,il intindem cu sucitorul,iar cu un pahar decupam gogosile.
Acestea le punem intr-o tigaie cu ulei incins.
Le intoarcem pe ambele parti sa se rumeneasca,iar cand le scoatem le pudram cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu