luni, 8 octombrie 2018

Scones cu bacon si cascaval

Astazi va las o gustare foarte faina, buna de rontait la un film, de luat la pachet, chiar de pus in ghiozdan copiilor. Sunt niste biscuiti sarati, sau cel putin noi asa le-am zis, grozavi si foarte moi. O bunatate si voi repeta reteta curand.

Ingrediente:
  • 130 gr unt moale
  • 80 gr cascaval
  • 30 gr parmezan ras
  • 2 oua
  • 100 gr bacon
  • 220 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa ierburi italienesti
  • piper
Mod de preparare:
Baconul taiat cubulete, il puneti intr-o tigaie si il rumeniti.
Il scoateti pe un platou, pe care asezati niste servetele.
Cascavalul il dati pe razatoarea mica.
Intr-un bol mixati untul cu parmezanul si cascavalul.
Adaugati ouale, amestecati bine.
Faina o amestecati cu praful de copt si bicarbonatul, le incorporati in compozitia de mai sus, treptat.
Adaugati ierburile italienesti, putin piper si baconul rumenit.
Amestecati totul cu o paleta.

Tapetati cu hartie de copt o tava.
Luati cu o lingura din aluat, formati niste bile mai maricele.
Le asezati in tava cu distanta intre ele. Mie mi-au iesit 17 bucati.

Introduceti tava cu biscuiti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 16-18 minute, pana se rumenesc usor.
Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor si ii lasati 10-15 minute sa se racoreasca.

Ii puneti intr-o caserola, inchideti bine capacul si ii pastrati la rece.
Se servesc atat calzi cat si reci!
Pofta buna!